Coronamaatregelen in het BCW

In het OLVG West, waarbinnen het Bevalcentrum is gevestigd, zijn tot nader order de volgende coronamaatregelen van kracht:
    • Per zwangere mag er, naast de partner uiteraard, nog een extra persoon bij de bevalling zijn. Jouw doula bijvoorbeeld. Ook zijn je eigen verloskundige en een kraamverzorgster van het Bevalcentrum West bij de bevalling aanwezig.
    • Bezoek tijdens of na de bevalling van familie of vrienden is niet langer toegestaan. De familiekamer is gesloten.
    • Rondleidingen door het BCW zijn tot nader order niet mogelijk.

Veilig bevallen in het BCW

Zwangeren die met het COVID-19 virus besmet zijn, of hiervoor verdacht zijn, kunnen momenteel niet in het Bevalcentrum West bevallen. Dit geldt ook als de partner besmet of verdacht is. In deze gevallen zal je verloskundige contact opnemen met het OLVG.
Op deze manier houden wij het Bevalcentrum West, dat gelokaliseerd is in het OLVG West, vrij van COVID-19.
Mocht je, om welke reden dan ook, liever niet thuis willen bevallen, weet dan dat het veilig is om bij ons in het Bevalcentrum West te komen.
Je kunt dit met je verloskundige bespreken.

Voor de partus assistentie in het BCW volgen wij niet alleen de protocollen van het KCKZ, maar kijken wij natuurlijk ook naar de adviezen van het RIVM en de protocollen van het OLVG West.
Dit houdt, naast alle extra hygiënemaatregelen, onder meer in dat je als zwangere je verloskundige en je partner nog 1 extra persoon of begeleider mee mag nemen. En dat ander bezoek helaas voorlopig niet welkom is.

Voor alle recente maatregelen kun je terecht op de website van het OLVG via de volgende link: https://www.olvg.nl/nieuws/liveblog-coronavirus-olvg