Informatiemiddagen

Mededeling

De voorlichtingsbijeenkomsten van Bevalcentrum West in 2019 en 2020, zijn gepland onder voorbehoud.
Als de voorlichtingsbijeenkomst niet door kan gaan, publiceren wij dit op de website. We adviseren u vóór uw komst te controleren of de bijeenkomst doorgaat.

Voorlichtingsmiddag

Ben je zwanger en wil je heldere informatie over de aanstaande bevalling krijgen? Kom dan samen met je partner of alleen, naar een van onze informatiemiddagen met bezichtiging van Bevalcentrum West. Je hebt alle gelegenheid om vragen te stellen en als er geen bevalling gaande is om een kijkje te nemen in Bevalcentrum West.

De informatiemiddagen zijn één keer per maand. Iedere derde vrijdagmiddag van de maand van 16.00 tot 18.00 uur.  We geven zowel Nederlands- als Engelstalige voorlichting.

Wat komt er aan bod tijdens de voorlichting?

  • Wat is een ‘optimale’ bevalling?
  • Hoe weet je dat de bevalling begonnen is?
  • Hoe lang duurt de bevalling?
  • De invloed van hormonen, angst en vertrouwen.
  • De verschillende fases van de bevalling.
  • Verschillende vormen van omgaan met weeën.
  • Rol van partner en familie.
  • Praktische tips.
  • Bezichtiging van Bevalcentrum West.

Er bestaat altijd een mogelijkheid dat de bezichtiging niet door kan gaan in verband met bevallingen in Bevalcentrum West. In dat geval zal de virtuele bezichtiging getoond worden na afloop van de informatiemiddag.

Waar wordt de bevalinformatie gegeven?

OLVG West (voorheen Lucas Andreas ziekenhuis)
Jan Tooropstraat 164
1061 AE Amsterdam.

In de Kapel, op de eerste verdieping, route 12.

Data en inschrijven

In de onderstaande kalender kun je inschrijven voor jou en eventuele partner of familie. Voor deze voorlichting vragen wij €5 per persoon als tegemoetkoming in de kosten. Dit bedrag kan via de website via iDEAL voldaan worden. De inschrijving is compleet na betaling.

Mocht je na het aanklikken van de inschrijfbutton je gewenste inschrijfdatum niet meer aantreffen, dan is deze vol!

Alleen een rondleiding

Wil je alleen een rondleiding door het Bevalcentrum? Dan kun je vanaf 17:30 verzamelen voor de ingang van de Kapel. Je hoeft je hiervoor niet in te schrijven en er zijn geen kosten aan verbonden. Het kan zijn dat de rondleiding niet doorgaat om dat er bevallingen gaande zijn in het BCW. In dat geval kun je in de kapel, na de informatiemiddag,  de virtuele bezichtiging bijwonen.

Aanmelden Nederlandse voorlichtingsmiddag
Aanmelden Engelse voorlichtingsmiddag