Bevalcentrum West heeft 4 verloskamers met ieder een eigen sfeer. Er is de “Moderne kamer”, de kamer met “ 4 Elementen”, de “1001 Nacht” en de kamer “Water en lucht”.

Drie kamers hebben een tweepersoonsbed in de kamer, één kamer heeft een medisch bevalbed. Alle kamers zijn voorzien van toilet en douche, afzuiging voor gebruik van lachgas en een zithoekje. Twee kamers hebben een beval bad.

 
Moderne kamer

Moderne kamer

Moderne kamer

1001 nacht kamer

1001 nacht kamer

4 elementen kamer

4 elementen kamer

Een bevalbad is prettig voor het opvangen van de weeën en je kunt er ook in bevallen. Bevallen in water is een heel natuurlijke en ontspannen manier om te bevallen. Het heeft verschillende voordelen:

  • Warm water werkt ontspannend
  • Bewegen kan soms makkelijker zijn in water
  • De baring kan soepeler verlopen, doordat het warme water je spieren spoeler maakt
  • Voor de baby kan de overgang rustiger zijn

De kamer “Water en lucht” is een bevalkamer die ook omgebouwd kan worden in een medische verloskamer. Alle medische apparatuur staat achter een gordijn.

Als je nog meer mensen mee wilt nemen is er een aparte familiekamer. Deze kamer is niet erg ruim, maar geeft wel de mogelijkheid aan enkele familieleden om hier te wachten terwijl jij in alle rust bevalt. In de familiekamer is er koffie en thee. Ook kan je familie gebruik maken van een magnetron. Voor de kleintjes is er een speelhoekje.

Verder is er in het Bevalcentrum voor personeel een huiskamer en een keuken.

Er is in het Bevalcentrum een ruimte met een reanimatie tafel , die in geval van nood gebruikt wordt door de kinderarts, medewerkers van de medische verloskamers en door de eigen verloskundige.