Bevallen bij Bevalcentrum West

De kosten voor een bevalling in het Bevalcentrum West zijn hetzelfde als een poliklinische bevalling en worden vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Het tarief wordt jaarlijks door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vastgesteld. Voor 2020 is het tarief €581,31.

De overheid heeft bepaald dat, evenals bij een poliklinische bevalling, een wettelijke eigen bijdrage van toepassing is op bevallen in een bevalcentrum. De wettelijke eigen bijdrage is in 2020 vastgesteld op  €362,31.
Of je de eigen bijdrage zelf moet betalen of dat deze volledig vergoed wordt, hangt af van je eigen polis. Je kunt je namelijk ook aanvullend verzekeren zodat je geen eigen bijdrage hoeft te betalen. Met zorgverzekeraars waar wij een contract mee hebben hoef je buiten de wettelijke eigen bijdrage niets bij te betalen. Met zorgverzekeraars waar wij geen contract mee hebben sturen wij de factuur naar jou en dan kan het zo zijn dat je bij moet betalen als je geen restitutiepolis hebt. Het percentage van het marktconforme tarief dat de verzekeraar vergoedt, is afhankelijk van de zorgverzekeraar. Wij adviseren daarom vooraf navraag te doen bij jouw zorgverzekeraar.

Wil je tijdens de bevalling lachgas gebruiken dan zijn de kosten van de bevalling in totaal €1041,43 in 2020. Bijna alle verzekeraars vergoeden het gebruik van lachgas tijdens de bevalling. Informeer hiernaar bij je verzekeraar. In het geval je lachgas hebt gebruikt en je verzekeraar vergoed lachgas, vervalt de wettelijke eigen bijdrage.

Zorgverzekeraars met wie wij een contract hebben

Verwezen naar gynaecoloog

Mocht je toch, tijdens de baring in het Bevalcentrum, verwezen worden naar de gynaecoloog en verplaatst worden van het Bevalcentrum naar de medische verloskamers of een ander ziekenhuis, ook dan vervalt de eigen bijdrage.
Indien je nádat de baby geboren is wordt doorverwezen, is in sommige gevallen de eigen bijdrage wel van toepassing. Dit hangt af van jouw verzekering.

Niet verzekerd?

Niet verzekerden betalen het gehele bedrag zelf. Dit is €581,31 in 2020. Voor een bevalling met lachgas betaal je in 2020 €1041,43.

Parkeren op het ziekenhuisterrein

Bij het OLVG, locatie West is betaald parkeren. Om het parkeerterrein te verlaten kun je met je inrijkaart betalen bij een van de parkeerautomaten.