Bevallen bij Bevalcentrum West

De kosten voor een bevalling in het Bevalcentrum West zijn hetzelfde als een poliklinische bevalling. Het tarief wordt jaarlijks door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vastgesteld. Voor 2022 is het tarief €680,28 (2021:€ 594,40). Hiervan wordt €230 (2021: € 225,00) vergoed vanuit de basisverzekering. De resterende €450,28 (2021: €369,40) is de wettelijke eigen bijdrage.
Voor een bevalling met lachgas is het tarief vastgesteld op €1188,13 (2021: €1064,88).

De overheid heeft bepaald dat, evenals bij een poliklinische bevalling, een wettelijke eigen bijdrage van toepassing is op bevallen in een bevalcentrum.
Of je de eigen bijdrage zelf moet betalen of dat deze vergoed wordt, hangt af van je eigen polis. De wettelijke eigen bijdrage kun je (deels) meeverzekeren middels een aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor het vergoedingen overzicht van je verzekeraar.

Gecontracteerde zorgverzekeraars

Bij zorgverzekeraars waar wij een contract mee hebben, betaal je alleen de wettelijke eigen bijdrage; soms kunnen wij de eigen bijdrage rechtstreeks innen bij je zorgverzekeraar, als je daarvoor aanvullend verzekerd bent. Ook een bevalling met lachgas wordt vergoed.
Wanneer je tijdens de bevalling in het Bevalcentrum verwezen wordt naar het ziekenhuis en verplaatst wordt van het Bevalcentrum naar de medische verloskamers, dan vervalt de eigen bijdrage.
Indien je nádat de baby geboren is wordt doorverwezen, is de eigen bijdrage vrijwel altijd wél van toepassing. Dit hangt af van jouw verzekering.

Zorgverzekeraars met wie wij een contract hebben

Verzekerd bij een niet gecontracteerde verzekeraar?

Ben je verzekerd bij een zorgverzekeraar waar wij geen contract mee hebben? Dan sturen wij de factuur altijd naar jou. Je bent zelf verantwoordelijk voor betaling van deze factuur.
Het tarief hangt dan af van meerdere factoren. Bijvoorbeeld of je wel of geen lachgas hebt gebruikt of verwezen bent tijdens de bevalling.
Wij adviseren je om vooraf navraag te doen bij jouw zorgverzekeraar over welk percentage van de factuur vergoed wordt.

Niet verzekerd?

Niet verzekerden betalen het gehele bedrag zelf. Dit is in 2022 €680,28 (2021: € 594,40). Voor een bevalling met lachgas is het tarief in 2022 €1188,13 (2021: € 1064,88).

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer altijd bij je eigen verzekeraar naar de voorwaarden en vergoedingen.

Parkeren op het ziekenhuisterrein

Bij het OLVG, locatie West is betaald parkeren. Om het parkeerterrein te verlaten kun je met je inrijkaart betalen bij een van de parkeerautomaten.