Veilig bevallen in Bevalcentrum West

Sinds de verscherpte maatregelen van 13 oktober 2020 zijn de volgende coronamaatregelen van kracht:

  • Per zwangere mag er, naast de partner, op dit moment nog één extra persoon bij de bevalling zijn. Ook zijn je eigen verloskundige en een kraamverzorgster van het Bevalcentrum West bij de bevalling aanwezig. Als de regels verder aangescherpt worden kan het zijn dat de extra persoon niet langer welkom is. Houd hiervoor onze website goed in de gaten.
  • De extra persoon (en de partner) die bij de bevalling aanwezig zijn, mogen niet wisselen met andere personen. Ook blijven zij op de kamer, zodat er niet heen en weer gelopen wordt.
  • Mondkapjes: in het hele OVLG, dus ook in Bevalcentrum West is het dragen van een mondkapje verplicht, zeker wanneer er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden. In de bevalkamer is het dus ook nodig om een mondkapje te dragen op het moment dat er een zorgverlener in de kamer is. De enige uitzondering is de barende zelf: zij hoeft op de bevalkamer geen mondkapje te dragen.

Voor alle recente maatregelen in het OLVG kun je terecht op hun website via de volgende link: https://www.olvg.nl/nieuws/liveblog-coronavirus-olvg